PERSBERICHT – Den Helder 3 januari 2023

Belangstelling Maritieme Havensite flink gestegen

De belangstelling voor de berichten en foto’s op de maritieme havensite van journalist Paul Schaap is het afgelopen jaar met maar liefst bijna 40 procent gestegen. In totaal is circa 56.000 keer een bericht met foto bekeken. In 2021 gebeurde dit zo’n 40.000 keer. De belangstelling voor maritiem nieuws uit Den Helder komt niet alleen uit Nederland, maar ook uit tientallen andere landen.

Maritiem Den Helder in woord en beeld (www.maritiemdenhelder.eu) is inmiddels ruim twee jaar operationeel. Vanaf de start in september 2020 is hierop iedere dag een nieuwsbericht met een mooie foto geplaatst. Dit bericht kan gaan over de marine, de offshore-industrie, de visserij of de binnenvaart. Maar ook over Museum-haven Willemsoord of Den Helder Airport. Verder bevat de site een bedrijven- en een schepenregister en actuele en historische artikelen gerelateerd aan Den Helder.

“De meeste aandacht gaat toch wel uit naar de dagelijkse nieuwsberichten”, zegt initiatiefnemer Paul Schaap, die al zo’n veertig jaar als maritiem journalist werkzaam is. “Dat de belangstelling het afgelopen jaar zo explosief is gestegen, heeft ook mij verrast. De meeste bezoekers zijn afkomstig uit Nederland, maar daarnaast kijken ook geïnteresseerden uit meer dan 40 andere landen mee. Waaronder België, Duitsland, Engeland en Frankrijk, maar ook de VS, China, Curaçao en Indonesië. En dat voor zo’n relatief kleine haven als Den Helder. Dat ook andere media in zowel binnen- als buitenland berichten van onze site overnemen, draagt hier zeker toe bij.”

Het valt overigens lang niet altijd mee om elke dag nieuws voor de site te vinden, maar dankzij de ervaring die Paul Schaap als maritiem journalist in de offshore- en maritieme sector heeft opgedaan, is dit nog wel steeds gelukt. Naast 40 procent meer bezoeken is ook het totale aantal nieuwsberichten gestegen van 393 in 2021 naar 432 in 2022. Daarnaast is vorig jaar een tiental actuele artikelen op de site geplaatst. Kortom, voor iedereen die iets met Den Helder heeft, is op deze site wel iets interessants te vinden.

Paul Schaap is vaak druk fotograferend in de haven van Den Helder te vinden.